Met besef van eigen innerlijke kracht!
Coaching bij Zelf & Bewust

 

Ervaring met paarden of met paardrijden is niet nodig.


Coaching

Als paardencoach begeleid ik u in het proces van zelf bewust worden van uw gedachten, emoties en gedrag en de uitwerking  van uw gedrag op anderen.  Samen onderzoeken wij de reden van uw gedachten en gedrag en kijken welke veranderingen daarin mogelijk zijn.  

Veel (probleem)gedrag  wordt namelijk veroorzaakt door situaties die een coachee in het verleden heeft meegemaakt. Het is met name het gedrag dat de coachee heeft laten zien in die specifieke situatie om met die situatie om te gaan, dat er voor zorgt dat er vandaag de dag problemen ontstaan. Het gedrag dat in het verleden effectief, misschien wel levensreddend was, wordt nu herhaald en werkt niet meer. Het zorgt zelfs voor problemen.

Ook hebben veel mensen er moeite mee hun emoties te voelen of andere emoties in welke vorm dan ook te laten zien. Het menselijke ego, de angst om kwetsbaar te zijn, sluit de weg af naar het vermogen om emoties te voelen opkomen en te begrijpen waarom ze opkomen.

Het vermijden van emoties vermindert je eigen kracht omdat er energie nodig is om die emoties voortdurend te onderdrukken zodat niemand, inclusief jezelf, erachter komt dan ze bestaan.


Kennismakingssessie "In contact met het paard"

Ook als u geen concrete hulpvraag heeft, kunt u bij Zelf & Bewust Paardencoaching de positieve uitwerking van de paarden ervaren in de kennismakingssessie "In contact met het paard". Vele mensen vonden dit een bijzondere belevenis!

Tijdens deze sessie ervaart u hoe het is om in verbinding te zijn met het paard en hoe het paard u spiegelt en voelt u de warmte en energie van het paard.

Naast de paardencoach zijn er geen andere mensen aanwezig. Alle ruimte is voor u.

De datum wordt in overleg met u bepaald.


Workshop "Samen-werken"

Samen met iemand die dicht bij je staat zoals je partner, je kind of een ander familielid of een vriend/vriendin/collega kennis maken met paardencoaching?

Ook dat kan bij Zelf & Bewust Paardencoaching in de workshop “Samen-werken”.

Door het samen bouwen van een parcours en het leiden van het paard over het parcours ervaren jullie onder andere:  het onderlinge vertrouwen en afspraken, het leiding geven en nemen, elkaar helpen en loslaten.

Naast de paardencoach zijn er geen andere mensen aanwezig zodat alle ruimte voor jullie is. De datum wordt in overleg met jullie bepaald.

 

Kindercoaching met paarden

Vanaf 1 januari 2016 werk ik samen met de kindercoach George Maas. Deze unieke samenwerking maakt het mogelijk een kindercoachtraject te combineren met één of meerdere sessies paardencoaching.

Ook een traject met alleen paardencoaching behoort tot de mogelijkheden.


Ouder- en kindcoaching

Samen met uw kind een parcours bouwen en het paard door dit parcours leiden geeft u veel inzicht in uw relatie met uw kind. De dagelijkse patronen van u en uw kind in de omgang met elkaar worden zichtbaar en daardoor ook bespreekbaar.


Bedrijfscoaching

De coaching en de workshop "Samen-werken" zijn ook geschikt voor  medewerkers van bedrijven, instellingen en organisaties. Hiervoor kunt u een passend voorstel aanvragen.


Vele coachees hebben met paardencoaching op succesvolle wijze de weg terug gevonden naar wie zij zijn en hoe zij zichzelf kunnen blijven in hun omgeving.

.