Zelf & Bewust Paardencoaching
Met besef van eigen innerlijke kracht.
Ervaringen coachees
Ervaringen coachees

 

 

 

 

 

Lees hier de ervaringen van de coachees met de paardencoaching door Zelf & Bewust.


 

Afgelopen vrijdag kwam ik voor het eerst in aanraking met paardencoaching. Ik moet zeggen dat ik het heel bijzonder vond om te zien wat de kracht van paardencoaching is. Mede dankzij de goede uitleg maar ook het daadwerkelijk zelf kunnen ervaren heb ik hier een goed beeld van gekregen.

 

Bij paardencoaching staat niet het paard centraal maar de mens. Het paard ondersteunt dus de paardencoach tijdens de coaching van mensen.

 

Enorm veel dank aan Marja van @zelfenbewustpaardencoaching

https://www.facebook.com/zelfenbewustpaardencoaching/

 

juli 2018,

AlexHelpt


 

"Ze gaf mij het stukje vertrouwen in mijzelf terug, je mag er zijn!" 

 

Dat is wat Madeira tijdens de paardencoachsessie mijn coachee gaf. Lees hier de ervaring van Simone die zij graag met jullie deelt.

 

Ik heb vrijdag 25 mei 2018, een coachsessie bij Zelf & Bewust Paardencoaching gevolgd samen met het prachtige paard Madeira.

Ik doe een cursus dierenverzorging en liep vaak vast in mijn huiswerkopdrachten, Marja stelde tijdens de sessie een aantal vragen en ik kreeg al gauw verbinding met Madeira.

Ze kwam achter me staan en gaf me letterlijk een heel klein duwtje met haar zijkant van haar buik in mijn rug.Voor mij voelde dit als een steuntje in de rug, het ontroerde mij en voelde mij zo gesteund door Madeira, wat verder in het gesprek en de sessie deed ze dit nog een keer, zo mooi. Wat een mooie ervaring en het heeft me zo goed gedaan. Ik voelde mij enorm gesteund maar ook dat ik goed doe zoals ik doe, vanuit mijn gevoel.

Want dat is wat er gebeurde, ik kwam bij mijn gevoel en kwam erachter wat mij zo belemmerde. Oude pijn van vroeger zorgde ervoor dat ik mezelf wijs maakte dat ik het niet kon, bang om te falen. Maar door Madeira kon ik mij hieraan overgeven. Ze gaf mij het stukje vertrouwen in mijzelf terug, je mag er zijn.

En Marja, stelt net de juiste vragen en straalt heel veel rust uit waardoor het een prachtige ervaring was. Marja is een top coach, dank voor deze mooie ervaring.


mei 2018,

Simone

 

 

Sinds mijn zoon paardencoaching krijgt, zijn we ons meer bewust van de manier waarop we samenwerken en hoe we met elkaar omgaan. Mijn zoon wil graag oefenen en leren en ik vind het soms moeilijk om hem los te laten. Ergens wist ik dat wel, maar ben ik mij meer bewust van geworden door de paardencoaching.

Ik werd er mee geconfronteerd dat ik soms de neiging heb om frustraties voor mijn zoon weg te halen om teleurstelling te voorkomen, terwijl ik hem dan ook de kans op leren ontneem.

Mijn zoon heeft geleerd dat het goed is om elkaar te helpen en heeft ontdekt dat hij liever leidt dan volgt. Hij heeft dat na de sessie letterlijk gezegd. Een mooie bewustwording en daar kan ik weer op inhaken.  Ik vroeg hem of hij altijd kan leiden en hij zei meteen "nee".

Ik heb met hem gepraat en hij weet nu dat hij dat wel moeilijk vindt, maar samenwerken is soms leiden en soms volgen (en geven en nemen). Wat een mooie ontdekking voor hem! Daar is hij echt achter gekomen door het contact met Madeira en jouw creatieve manier van coachen hierin. Heel erg bedankt Marja!

 

Februari 2018

Een moeder

 

 

Op een rustige en ontspannen manier liet Marja mij kennismaken met Dormin. Tijdens de sessie was Marja onopvallend aanwezig op de achtergrond, hetgeen ik pas achteraf pas goed besefte. Het was een bijzondere ervaring wat Dormin mij allemaal spiegelde. Hij heeft me laten zien hoeveel kracht ik heb om mijn grens aan te geven, maar ook letterlijk mij gedwongen om mijn grens te bewaken. Een oppervlakkige keuze daar prikte Dormin meteen doorheen, alleen als ik met heel mijn zijn aanwezig was liet hij zich leiden door mij. Op een bepaald moment liet hij mij ook zien dat ik hem mocht leiden; met een touw in zijn bek gaf hij aan met mij te willen lopen. Zo bijzonder!! Dan gebeurde pas op het moment dat ik al mijn verwachtingen en angsten losliet en puur vanuit mijn hart aanwezig was. Doordat hij steeds met zijn hoofd door de deur naar buiten stak, werd het voor mij alleen maar duidelijker dat ik ook mijn weg naar buiten moet gaan nemen. Ik ben gesteund door Dormin door me niet te laten leiden door bestaande paden, in mijn gevoel te blijven en te gaan schrijven! Dormin liet het schrijven weten , door steeds bij een bordje met een letter erop te gaan staan. Op het moment dat ik hem de bevestiging gaf dat ik wil schrijven, leek hij dat even goed te vinden. Maar echt weglopen van het bord deed hij pas toen ik ook hardop uitsprak dat ik een boek ga schrijven. Dit zeggen voelde zo spannend... Maar dat is wel wat ik diep van binnen wil gaan doen!

Luisteren naar mijn hart, vanuit mijn gevoel en gaan schrijven! De opleiding Luisterkindwerker ga ik in 2016 afronden! Bedankt voor de mogelijkheid om dit zo sterk in mezelf te verankeren Dormin en Marja!

 

Heidi


 

"Ik heb jaren met veel plezier met Marja mogen samenwerken. Marja werkte toen in verschillende adviesfuncties op het terrein van welzijn.  Opvallend aan Marja: zij  heeft een open blik, denkt graag met je mee in oplossingen en heeft een goed analytisch vermogen. Maar vooral ook is het een prettig mens met oog voor haar omgeving. Altijd eerlijk, feilloos de vinger op de zere plek kunnen leggen en zorgvuldig in haar feedback. Haar interesse in mensen en haar adviesrol kwamen samen toen zij de weg in sloeg van coaching en later aan de slag ging als vertrouwenspersoon. Dat ze daar nu nog een extra element aan toevoegt met paardencoaching is fantastisch!

 

Coaching door Marja met inzet van het paard en met besef van de eigen innerlijke kracht, kan je alleen maar sterker maken."


AdrianaHet is heel bijzonder om te ervaren hoe een paard reageert op je persoonlijkheid. Sterker nog, het paard van Marja kopieert jouw eigen gedrag, het houdt je een spiegel voor. Confronterend, maar wel waar. 

 

Marja stelt vervolgens veel goede vragen die meer losmaken dan je van te voren verwacht. Ook zonder paard is Marja volgens mij een prima coach.

 

SybrenPaardencoaching bij Marja was heel bijzonder voor mij. Een groot, mooi paard dat zijn hoofd op je schouders legt en je op deze manier troost en bijstaat met de problemen waar je zelf niet meer uitkomt. Waar je tijdens de opdracht die je krijgt van Marja, ervaart en leert dat wanneer je een open houding aanneemt voor het paard, (en dat is zeker toepasbaar in het dagelijks leven) en vertrouwen hebt in de ander, deze de opdracht uitvoert zonder dat je hem aanraakt.

 

Andersom heb ik ervaren dat het paard zich van je af kan wenden, als je teveel in jezelf terecht komt met je problemen of dat het paard probeert je in bescherming te nemen tegen alle invloeden van buitenaf. Ik ben d.m.v. de paardencoaching door een diep dal gegaan, maar ben er daarna met hulp van Marja en mijn ervaringen hoe het paard op mij reageerde, er veel sterker uitgeklommen. Ik heb nu het gevoel dat ik beter in mijn vel zit en het leven weer een stuk zonniger is geworden.

 

Jacqueline


 


Wat ik hele mooie ervaring  vond, is dat toen het wat emotioneel werd, Dormin naar mij toe kwam lopen en zijn hoofd op mijn schouder lag. Zo'n sessie maakt wel het een en ander in je los, waar je later nog veel over na gaat denken.

 

Elly

 

 

 

Mijn nicht Marja heeft een heel erg mooi beroep uitgekozen en omdat ik daar veel affiniteit mee heb vond ik het erg fijn om mee te werken als een soort proefkonijn.

 

Als geboren West-Fries was ik natuurlijk sceptisch en wellicht zelfs cynisch naar de resultaten van coachen met paarden. Wat kon die knol mij nou vertellen wat ik niet al wist?

 

Door de vragen die Marja me stelde in combinatie met de reactie van het paard Dormin heb ik toch inzichten verworven die ik anders niet zou hebben gehad. Dus zinvol en een directe hands-on coaching.

 

Christina

 

 

 

Altijd geweten dat paarden intelligente dieren zijn maar nooit zo van dichtbij mogen ervaren hoe ver deze intelligentie gaat als tijdens de coachingsessie door Marja.

 

Na tekst en uitleg door Marja over hoe te handelen tijdens de sessie hebben wij de schimmel Dormin uit zijn stal gehaald en zijn wij, zij aan zij, naar de binnenring gelopen. Marja gaf heldere uitleg over hoe ik mijn leerdoel in de binnenring en naast de schimmel in de praktijk kon brengen. Zo ongeduldig als ik kon zijn, reageerde het paard meteen op mijn ongeduldig handelen. Ik vond het een bijzondere ervaring en indrukwekkend om te zien hoe de schimmel op mijn handelen reageerde. Ik vond de sessie met Dormin bijzonder leerzaam en pas de uitkomsten toe in mijn dagelijkse bezigheden en dat geeft mij een zekere innerlijke rust.   

 

Selami

 

 

 

Nooit geweten wat voor bijzondere wezens paarden zijn. Ik liep er altijd met een grote boog om heen. Dankzij een sessie bij Marja heb ik geleerd mijn angst voor paarden los te laten. Fascinerend om de reactie van het paard tijdens de sessie te zien: rust en respect. Zo voelde ik mij zelf ook ten opzichte van het paard. Door deze ervaringen sta ik sterker in het leven. 
 
PaulienMijn ervaring met Dormin, tijdens de begeleiding door Marja, was behoorlijk indrukwekkend en zeker bruikbaar. 
Niet zo zeer dat ik een groot probleem had, maar meer een ergernis waar ik wat aan wilde doen.

In eerste instantie was Dormin heel beschermend naar mij toe, stond heel dicht bij me en maakte steeds contact  door mij aan te raken.
Toen de ergernis doorgesproken was met Marja, was Dormin overduidelijk met zijn reactie:
'heb er lak aan, ga door’ en dat symboliseerde hij met een enorme hoop neer te leggen en er vandaan te lopen.

De begeleiding van Marja en Dormin heb ik als heel prettig en professioneel ervaren.

Lucienne.